AL BETON KANTDESIGN ANVENDER ER SIDEN 2018 BLEVET KLIMAKOMPENSERET (CO2) BL.A VIA ET STORT PROJEKT, DER OPKØBER OG VEDLIGEHOLDER EKSISTERENDE REGNSKOVE I TANZANIA.

Projektet omfatter i dag 35.000 ha. regnskov. Se mere på følgende link: www.planvivo.org

Siden 2019 har vi plantet træer i Uganda.
Alene i 2019 blev 270 træer svarende til 0,7 ha skov plantet af småbønder i vores beton forbrug

I 2019 udledte vi ca. 75 tons CO2 – men kompenseret vores forbrug med 150 tons

I 2020 udlede vi ca. 112 tons CO2 – men kompenserede vores forbrug med 225 tons

I 2021 udlede vi ca. 75 tons CO2 – men kompenserede vores forbrug med 150 tons

Vi kender udledningen af CO2 fra cementen i tons.

Antal tons CO2 fordobler vi for at kompensere for udvinding af grus samt transport af materialer.

2018 til 2023 Engelsk oversigt

Om projektet

Projektet er beliggende i det nordlige Tanzania, og er med til at bevare skov i samarbejde med medlemmer af jæger- og samlerstammen Hadza. Ud over klimafordele bidrager projektet til biodiversitet, økosystemtjenester og sociale fordele. Skovrydning forhindres ved oprettelse af jordrettigheder og planer for jordbrug. Projektdeltagere patruljerer området for at undgå krybskytteri og ulovlig indtrængen, der truer skoven og dyrelivet.

KantDesign arbejder med miljøet i fokus.

Som man tit læser i nyhederne, så er beton en af de store CO2 syndere. Bl.a. fordi kridtet, som er en stor del af cementproduktionen, varmes op til 1.500°C i store ovne.

Da hovedbestanddelen i KantDesigns produkter er beton, må der tænkes alternativt for at hjælpe miljøet og begrænse miljø belastningerne for fremtidige generationer.

Derfor er KantDesign medlem af ZeroMission, som er med til at sikre, at CO2 optages og forbliver i skovene i tredjeverdenslande. KantDesign kompenserede 2018 for 200 ton CO2, svarende til vores forbrugte beton i 2018.

Fra 2019 og frem vil vi kompencere ved at plante træer i Uganda, sammen med andre virksomheder. 2019 kompencerede vi 150 tons CO2, læs mere i certifikatet

Trees for Global Benefit, Uganda – Plan Vivo

KantDesign har i de seneste år, så vidt muligt, genbrugt pap, jern og ikke mindst restbeton. På kontoret anvender vi genbrugspapir, og i køkkenet er alt svanemærket, kaffen er Fair-Trade og vi undgår varer med palmeolie.

Lige nu er emissioner, der skader klimaet, næsten en uundgåelig del af at leve og arbejde. Fremtidens virksomheder skal drives på en anden måde, og være omstillings parat.

Jeg er meget bevist om, at KantDesigns tiltag ikke ændrer meget i det store billede. Men kan vores tiltag inspirere andre virksomheder som igen inspirere andre, vil det være som ringe i vandet. Min inspiration kommer fra MAX Hamburger i Sverige, der kompensere for 110 % af hele virksomheden, så første ring er skabt.

Læs mere om projektet på: www.planvivo.org/yaeda-eyasi og om ZeroMission: www.planvivo.org

ZeroMission har eksisteret siden 2006 og hjælper virksomheder kloden rundt med klimastrategier, klimaberegninger, analyser og klimakompensation. ZeroMission har projekter i Asien, Afrika og Sydamerika.

Jeg kan altid kontaktes, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

KantDesign 2019

En stor tak til jer som anvender vores produkter – vi bliver stadig udfordret med nye ideer og projekter. Disse udfordringer har skabt hvad vi er i dag med 70 forskellige størrelser og design på kanter. Igen i år har vi været i store dele af Danmark, og vi får flere og flere opgaver i Sverige.

Med venlig hilsen
Kim C. Pedersen – KantDesign