SEDAN 2018 HAR ALL BETONG SOM ANVÄNDS AV KANTDESIGN KLIMATKOMPENSERATS (CO2), BLAND ANNAT GENOM ETT STORT PROJEKT SOM KÖPER OCH UNDERHÅLLER BEFINTLIGA REGNSKOGAR I TANZANIA.

Projektet omfattar för närvarande 35 000 hektar regnskog. Läs mer på följande länk: www.planvivo.org

Vi har planterat träd i Uganda sedan 2019.

Bara under 2019 planterades 270 träd, vilket motsvarar 0,7 hektar skog, av småbrukare i vår betongförbrukning

Under 2019 släppte vi ut cirka 75 ton koldioxid – men kompenserade vår förbrukning med 150 ton

År 2020 släppte vi ut cirka 112 ton koldioxid – men kompenserade vår förbrukning med 225 ton

År 2021 släppte vi ut cirka 75 ton koldioxid – men kompenserade vår förbrukning med 150 ton

Vi känner till koldioxidutsläppen från cement i ton.

Vi fördubblar antalet ton koldioxid för att kompensera för utvinning av grus och transport av material.

Om projektet

Projektet er beliggende i det nordlige Tanzania, og er med til at bevare skov i samarbejde med medlemmer af jæger- og samlerstammen Hadza. Ud over klimafordele bidrager projektet til biodiversitet, økosystemtjenester og sociale fordele. Skovrydning forhindres ved oprettelse af jordrettigheder og planer for jordbrug. Projektdeltagere patruljerer området for at undgå krybskytteri og ulovlig indtrængen, der truer skoven og dyrelivet.

KantDesign arbejder med miljøet i fokus.

Som man tit læser i nyhederne, så er beton en af de store CO2 syndere. Bl.a. fordi kridtet, som er en stor del af cementproduktionen, varmes op til 1.500°C i store ovne.

Da hovedbestanddelen i KantDesigns produkter er beton, må der tænkes alternativt for at hjælpe miljøet og begrænse miljø belastningerne for fremtidige generationer.

Derfor er KantDesign medlem af ZeroMission, som er med til at sikre, at CO2 optages og forbliver i skovene i tredjeverdenslande. KantDesign kompenserede 2018 for 200 ton CO2, svarende til vores forbrugte beton i 2018.

Fra 2019 og frem vil vi kompencere ved at plante træer i Uganda, sammen med andre virksomheder. 2019 kompencerede vi 150 tons CO2, læs mere i certifikatet

Trees for Global Benefit, Uganda – Plan Vivo

KantDesign har i de seneste år, så vidt muligt, genbrugt pap, jern og ikke mindst restbeton. På kontoret anvender vi genbrugspapir, og i køkkenet er alt svanemærket, kaffen er Fair-Trade og vi undgår varer med palmeolie.

Lige nu er emissioner, der skader klimaet, næsten en uundgåelig del af at leve og arbejde. Fremtidens virksomheder skal drives på en anden måde, og være omstillings parat.

Jeg er meget bevist om, at KantDesigns tiltag ikke ændrer meget i det store billede. Men kan vores tiltag inspirere andre virksomheder som igen inspirere andre, vil det være som ringe i vandet. Min inspiration kommer fra MAX Hamburger i Sverige, der kompensere for 110 % af hele virksomheden, så første ring er skabt.

Læs mere om projektet på: www.planvivo.org/yaeda-eyasi og om ZeroMission: www.planvivo.org

ZeroMission har eksisteret siden 2006 og hjælper virksomheder kloden rundt med klimastrategier, klimaberegninger, analyser og klimakompensation. ZeroMission har projekter i Asien, Afrika og Sydamerika.

Jeg kan altid kontaktes, hvis du har spørgsmål eller kommentarer.

KantDesign 2019

En stor tak til jer som anvender vores produkter – vi bliver stadig udfordret med nye ideer og projekter. Disse udfordringer har skabt hvad vi er i dag med 70 forskellige størrelser og design på kanter. Igen i år har vi været i store dele af Danmark, og vi får flere og flere opgaver i Sverige.

Med venlig hilsen
Kim C. Pedersen – KantDesign