Kantdesign

LAR – Vandrender

Vi har arbejdet en del med vandrender og får flere og flere henvendelser vedr. afledning af overfladevand samt legepladser, hvor vand skal indgå i legen.

Vi har tidligere støbt vandrender i en børnehave i Målev og på Ballerup Rådhus, hvor regnvandet og vandrender er blevet en del af legepladsen/parken.

Skolen på Duevej, Frederksberg bliver boldbanen fyldt med vand under store regnskyl. Kanterne går fra 10 til 50 cm høj og 30 cm bred.

Vandrende støbt bag ved Ballerup Rådhus. som overkørsel er brugt en spalterist som normalt bliver brugt i stalde.

Samme vandrende er støbt på denne legeplads i nærheden af Aalborg i 2010 med pumpestationer og bassiner.

Koksgrå vandrende 15×30 cm slynger sig gennem en privat have ned til en fordybning i græsplænen, som nu aftager regnvandet fra husets tag. Dette sikre at vandet ledes væk fra huset og derved undgår husejere oversvømmelser i fremiden.

På denne legeplads opsamler vandrenden det regnvand, som kommer fra halvtaget – taget giver samtidig lidt skygge for børnene på de solrige dage.

På næste billede har vi som en prøve først støbt de to sider i størrelsen 40×15 cm (hxb). I den nederste del af de to kanter er indstøbt armeringjern, som peger ind mod den modsatte kant. Heroven på støber vi en 10 cm tyk beton bunde som udgør bunden af vandrenden.

Vandrenden er 40 cm høj og 70 cm bred (udvendige mål). De indvendige mål er 30 cm dyb og 40 cm bred. Vandrenden er støbt som prøve til en boligforening, der vil aflede alt regnvand i svungene vandrender langs boligblokkene – videre til en ny kunstig sø. Vandrenden og søen vil i fremtiden være en del af arkitekturen og det grønne område for boligblokkens beboer.

Alternativ vandrende/kanter:

  • Siderne kan være lavere
  • Siderne kan svinge individuelt og gøre kanalen bredere og smallere, som en flod.
  • Siderne kan også variere i højden og følge terrænet
  • Bunden kan være som her beton eller ??
  • Og så kan betonet farves i næsten alle farver.

Alle vores kanter og vandrender bliver armeret med minimum 2 x 4 mm galvaniseret stålvire.

Denne side med vandrender vil løbende blive opdateret.

På Guldbergskole i København støbte vi 350 meter 40×40 cm kanter som ringe, bænke, støttemur og cykelstativer samt 200 meter vandrender. Vi udviklede en støbeform, så vores vandrende passede til de indkøbte kloakdæksler – farven er koksgrå.

Galleri

Om du har frågor eller en bra idé för våra vattenvägar eller kanter, skulle jag gärna höra från dig

6080 7010

kim@kantdesign.dk

Bildgalleri med landskapsarkitekter

Gå tillbaka